HRANA in PIJAČA

GASTRONOMIJA V KAMPU STRAŠKO


RESTAVRACIJA PLAŽA - PROMENADA

V prijetnem okolju glavne sprehajalne poti, obkrožene z jadransko modrino, stoji restavracija Plaža s svojo prostrano teraso, bujnim zelenjem in z razgledom, ki seže tudi do oddaljenih kvarnerskih otokov Cres in Lošinj. Ob diskretnih zvokih klapske glasbe, odprtosti do gostov in kreativnosti kuharjev vsak dan ponujajo velik izbor vrhunsko pripravljene lokalne in sredozemske hrane, ribjih in mesnih specialitet. Pri izboru sestavin se opirajo na proizvode malih regionalnih pridelovalcev, na dnevni ulov in sezonske kulinarične posebnosti. Jedi so začinjene s sveže mleto grobo morsko soljo, črnim poprom, svežimi začimbnicami in z ekstra deviškim oljčnim oljem iz lastne proizvodnje. Pri kreaciji jedilnika so posebej pozorni na ponudbo za tiste goste, ki so vegetarijanci, vegani in osebe, občutljive za gluten in laktozo. Strokovno in prijazno osebje pričaka goste s toplo dobrodošlico, priporočilom in nasvetom. 


RESTAVRACIJA KONOBA ĐARDIN

V restavraciji Đardin v sproščenem primorskem vzdušju omogočijo veselo druženje ob živih zvokih klapskih pesmi in pristno gastronomsko izkušnjo. Za goste so pripravili bogato in raznovrstno ponudbo domače hrane, velik izbor svežih rib, morskih sadežev, morskih in mesnih specialitet, pripravljenih iz prvovrstnih sestavin lokalnih dobaviteljev. Specialitete iz krušne peči prevladujejo v kuhinji, kjer se moderne kulinarične tehnike spretno izmikajo tradicionalnim in nezamenljivim, kot so jedi spod peke, riba, pečena v soli, in podobno. Okusi hrane so prefinjeno čisti, kozarec izbranega domačega vina pa prinaša občutek ugodja, topline in zadovoljstva. Če se večerja začne ali konča, ne da bi poskusili vsaj eno vrsto sira s Paga, pomeni, kot da otoka Paga sploh ne bi obiskali.

PICERIJA MORE

S kulinarično zgodbo so se poskušali približati duh južne Italije ob tradicionalni neapeljski poslastici – pici. Kakovost pic dosegajo z izborom najkakovostnejših sestavin, s tankim in hrustljavim testom, dolgoletnimi izkušnjami in znanjem vrhunskih mojstrov, ki pico pripravljajo pred vami. Osnova večine pic je domača paradižnikova salsa, sir mocarela in oljčno olje lastne proizvodnje, za kulinarične alternativce pa pripravljajo tudi nekaj vrst »bianca pizza« z belo omako na osnovi smetane in sira. Ker so pice zmerno začinjene, se odlično spajajo z velikim izborom vin, ki jih strežejo tudi na kozarec.